0%

BOP天堂鸟推出新歌《冒险岛》

Posted By: skyteam On:


刚推出新歌《冒险岛》 BOP天堂鸟早前于屯门一个篮球场和荃湾一个工作室拍摄MV,面对宜家既疫情问题渠地都表示有些担心,希望新歌可以带出正能量比大家,
系工作及家庭上每日会面对唔同既挑战,就好似冒险一样,但只要保持初心就可以关关难过关关过。

今次两位运动员都带伤上阵,继之前林肯许俊豪因练习后空翻发生意外导致右手前臂骨折,而好兄弟戈登叶灏基就因为太CHOK而右手手腕轻微骨折,
他尴尬表示:「其实整个过程好傻,我有一天系屋企换衫之后照镜摆POSE,可能动作比较大,一个唔留神手就撞到柜的角,去左睇医生有轻微骨折,宜家 要等慢慢愈合。
今次新歌我既有部分系关于家庭,从来系访问既当提到屋企人既时候,我都会比较感性,因为渠地对的支持真系无限量同无条件既付出,所以我会更加更多既 努力去做好自己报答屋企人。

Lincoln 许俊豪:「Gordon生日时我断手,到我生日了就Gordon断手。虽然今次新歌是轻快歌曲可以唔洗跳舞,但篮球场个段都有一啲运动场面。
大家新关心我同Gordon好担心我们两个伤上加伤。系新MV入面我就做一个打工仔,其实入行之前都有做过其他工作,都几明白系工作上会经常遇到挫折 ,不被信任等问题,」

而唯一没伤的Tyrese欧乔锋表示:“还好这次MV不用跳舞,可以让他们好好疗伤,这次新歌是比较轻快,以轻松的音乐带出重要信息同能量,
我们三人都好喜欢这次的作品,希望推出时大家都会喜欢及接收到歌曲的正能量啦。

今次MV搵来一个好特别既嘉宾演出,因为剧情需要一个小朋友饰演BOP既童年,但阻碍于疫情问题,一来比较难搵到小朋友去饰演,二来导演亦拣唔啱来面试既小朋友,
最后导演幸运地搵来公司老板仔仔面试,一拍即合,对于第一次面对镜头既锋仔完全无怯场,自然地做到导演既要求。


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Expand
  • 中文 (繁)
  • 中文 (简)