0%

【Bingo講情史】Odilia初戀離奇到你唔信

Posted By: skyteam On:


跳唱組合Bingo分享愛情經歷,其中Odilia(陳康琪)分享搞笑的初戀經歷,她表示讀書時有個高大靚仔、學校風頭躉的男友,但她就覺得很奇怪,因為對方經常不多理會她,放學只顧打波不陪她,故之後便分開了。到後來有一日兩人在街上重遇,她問候對方近況,才發現原來他有「不能說的秘密」,她說:「佢吞吞吐吐講原來當時佢發現自己鍾意嘅唔係女仔,係鍾意身邊嘅男性朋友,我都幾愕然,但聽到佢依家生活唔錯,又總算搞清楚自己嘅性取向,我聽完就覺得原來生命中總係有啲唔啱Timing嘅過客。」

其他成員聽到即大表好奇,不斷問Odilia問題,如問她是否對方的唯一女朋友?她笑言:「我冇再Find Out,我諗係啩,我當自己係啦。(當時發現佢同其他男性朋友玩得咁埋,淨係同男仔出街覺得好奇怪?)好似係囉,嗰陣仲係MSN年代,我冇得點樣去Check佢手機,最多係Message,但我又唔係好鍾意Check人手機,所以冇去偷窺啲咩。」其他成員又不放過取笑她的機會,笑她是男仔頭所以會喜歡她,又笑對方當她是兄弟或她當人是姊妹。


  • 中文 (繁)
  • 中文 (简)